Conform planului Guvernului, eliminarea tuturor restricțiilor s-ar putea face pe 21 iunie, simultan, în tot regatul. Fiecare măsură va fi analizată pe baza succesului campaniei de vaccinare, a numărului de internări în spital și al deceselor, evaluărilor Serviciului Național de Sănătate (NHS) și impactului noilor variante ale coronavirusului.

Etapele relaxării măsurilor sunt:

  • Redeschiderea școlilor pe 8 martie, cu socializarea permisă la minimum, doar în aer liber.
  • Vor exista modificări limitate ale persoanelor care se pot întâlni, începând cu 29 martie pentru a coincide cu sărbătorile pascale. Sporturile practicate în aer liber (tenis, baschet, înotul în piscinele exterioare) pot fi reluate.
  • Începând cu 12 aprilie se pot redeschide saloanele de coafură și frizeriile. Barurile și restaurantele vor avea permisiunea de a servi oamenii în aer liber.
  • Pasul trei nu va începe mai devreme de 17 mai, când cele mai multe restricții care implică activitățile în aer liber vor fi ridicate, sub limita a 30 de persoane. Restaurantele și puburile se redeschid la interior, alături de cinematografe, teatre, stadioane sportive și altele.
  • Al patrulea pas în reducerea restricțiilor va avea loc nu mai devreme de 21 iunie, când vor fi eliminate toate limitele privind contactul social, inclusiv pentru desfășurarea nunților. Se redeschid inclusiv cluburile de noapte.

Vor exista cel puțin cinci săptămâni între fiecare măsură de relaxare, pentru că “Este nevoie de aproximativ patru săptămâni pentru ca datele să arate impactul reducerii restricțiilor și guvernul va oferi publicului și întreprinderilor o notificare înainte de orice schimbări ulterioare”, a precizat Boris Johnson.

Știu că vor fi mulți oameni care vor fi îngrijorați că suntem prea ambițioși și că este arogant să impunem orice fel de plan asupra unui virus“, a precizat Premierul, dar „Sunt de acord că trebuie să fim întotdeauna umili în fața naturii”.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday