Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că au fost îndeplinite condițiile pentru a relaxa și mai mult măsurile impuse în urmă cu trei luni, consemnează Reuters. Astfel, începând cu 4 iulie vor fi redeschise restaurantele și pub-urile, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport în aer liber, locurile de joacă, galeriile, parcurile tematice, bibliotecile, cluburile sociale, centrele comunitare, muzeele și cinematografele. Măsurile se vor aplica doar în Anglia.

 „Această pandemie a provocat cicatrici permanente. Și îi plângem pe cei pe care i-am pierdut. În timp ce rămânem vigilenți, nu credem că există în prezent riscul unui al doilea vârf al infecțiilor care ar putea copleși sistemul de sănătate.”, a spus Johnson

Totodată, distanța obligatorie de 2 metri dintre două persoane, dacă spațiul nu permite, se va putea reduce la doar un metru. Două familii se vor putea întâlni în orice cadru – din interior sau din exterior – dar guvernul nu recomandă întâlniri ale mai multor familii în spații închise. Normele actuale permit doar grupuri de până la șase persoane să se întâlnească afară, păstrând distanța de 2 metri.

În ceea ce privește carantina obligatorie de 14 zile, premierul britanic a anunțat că aceasta va fi menținută, însă Guvernul se gândește la deschiderea unor „poduri aeriene” care ar permite călătoriile fără restricții între țările cu rate de infecție scăzute.

Surse: Reuters, Gov.uk.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday