Prin planul „Operation Temperer”, soldații pot veni în ajutorul poliției, în intervenții de stradă. Militarii pot efectua misiuni simple, de pază, care nu subminează sau preiau din autoritatea polițiștilor. Acest plan a fost aplicat în 2017, în Manchester, în urma atacului terorist la concertul susținut de Ariana Grande.

Martin Hewitt, liderul Consiliului Național al Șefilor de Poliție (NPCC), a declarat: „Poliția are un rol unic. Orice ajutor din partea armatei trebuie evaluat cu atenție. În acest moment, nu este nevoie de sprijin militar, nici nu anticipăm că va fi nevoie”.

Propunerea premierului a fost respinsă și de Federația Polițiștilor. John Apter, președintele Federației Poliției din Anglia și Țara Galilor, a spus: „Armata nu reprezintă ceea ce au cerut polițiștii, nici ceea ce au ei nevoie. Agenții noștri vor continua să facă o treabă excelentă”.

În fața parlamentarilor, prim-ministrul Johnson declara că „vom asigura poliției și autorităților locale sprijinul de care au nevoie, mai mulți polițiști pe străzi și opțiunea de a trimite sprijin militar acolo e nevoie”.

În Anglia, autoritățile au reimpus o serie de restricții, pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus. Au fost interzise adunările mai mari de șase persoanele, iar localurile se închid la ora 22. La nivelul întregului Regat, gradul de alertă privind Covid-19 a fost ridicat la 4, ceea ce presupune că transmiterea este „ridicată sau în creștere exponențială”.

Sursa: The Guardian.

Sursa foto: Ethan Wilkinson//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday