O petiție prin care premierului Theresa May i se solicită să anuleze Brexit-ul prin revocarea articolului 50 a trecut de un milion de semnături, informează BBC.   Petiția a trecut rapid pragul de 100.000, ceea ce înseamnă că va fi examinată în dezbatere în Parlament

Update: Petiția care îi solicită Theresei May să anuleze Brexit prin revocarea articolului 50 a depășit numărul de 2.700.000 de semnături, potrivit site-ului oficial pe care a fost publicată petiția. 

Comisia pentru petiții din Regatul Unit a menționat că rata semnăturilor a fost “cea mai mare pe care site-ul a avut-o vreodată”. În jurul prânzului, site-ul a picat din cauza volumului mare de trafic. 

Liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, a declarat că a fost informată cu privire la problemele tehnice legate de site și a declarat că petiția nu se află pe aceeași scală ca cea a votului pro-Brexit în referendumul din 2016: ,,Dacă ar ajunge la 17,4 milioane de respondenți, atunci sunt sigură că se vor lua măsuri. Este absolut corect că oamenii au ocazia să-și pună punctele de vedere, care pot declanșa o altă dezbatere privind Brexit”.

Stadiul semnăturilor poate fi urmărit aici. Premierul May se află astăzi la Bruxelles pentru a cere Uniunii Europene o întârziere pentru Brexit. Secretarul de externe, Jeremy Hunt, a declarat pentru BBC Radio 4 că revocarea articolului 50 ar fi posibilă, dar e “foarte puțin probabil” că va avea loc.

În decembrie, Curtea Europeană de Justiție a decis că Regatul Unit poate revoca în mod unilateral articolul 50 din Tratatul privind Uniunea Europeană. Aceasta înseamnă că Regatul Unit poate decide să rămână în UE fără consimțământul celorlalte 27 de state membre.

Puțini deputați au menționat acest lucru ca o opțiune potențială până acum. Guvernul va avea o a treia încercare de i face pe deputați să sprijine acordul de retragere din UE al premierului Theresa May într-un vot comun de săptămâna viitoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday