Potrivit datelor guvernului britanic până acum 39,58 de milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză, reprezentând 75,2% din populație adultă, în timp ce 26 de milioane, adică 49,5% din populația adultă, au fost imunizate cu schema completă.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat: ”Cine s-ar fi gândit că 11 luni mai târziu vom putea lansa primul vaccin coronavirus aprobat clinic vreodată? Cred că povestea de succes a vaccinării din Marea Britanie nu a fost un accident, este rezultatul acțiunilor pe care le-am întreprins, deciziilor pe care le-am luat înainte”. 

Hancock a lăudat rolul NHS, al oamenilor de știință, al autorității de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, MHRA și al grupului de lucru pentru vaccinuri.

Ministrul a anunțat totodată că guvernul a început negocierile cu AstraZeneca pentru a cumpăra noua formulă a vaccinului care oferă protecție și împotriva variantei din Africa de Sud, care s-a dovedit a fi mai transmisibilă.

Declarațiile acestuia vin pe fondul îngrijorărilor legate de următoarea etapă de relaxări, planificată pentru 21 iunie, în condițiile creșterii numărului de cazuri de infectare cu varianta indiană. Premierul Boris Johnson a spus că încă nu vede motive care să sugereze că planul de a pune capăt tuturor restricțiilor, așa cum era planificat, va trebui să fie amânat.

Cu toate acestea, doctorul David Nabarro, trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat pentru Sky News că, în ciuda nivelurilor scăzute a numărului de infectări, ridicarea restricțiilor prea rapid în Marea Britanie ar putea duce la o ”creștere” suplimentară a numărului de cazuri.

Luni a fost prima zi din 30 iulie anul trecut când în Marea Britanie nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de Covid.

Surse alternative: Sky News, NHS, UKgov.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday