Update: Boris Johnson a câștigat votul de încredere al parlamentarilor conservatori obținând 211 voturi pro și 148 contra. Partidul Conservator are 359 de parlamentari. Acesta avea nevoie de 180 de voturi pentru a rămâne în funcția de prim-ministru.

Boris Johnson a obținut sprijinul a 58,8% dintre parlamentarii Partidului Conservator, ceea ce înseamnă că 41,2% sunt împotriva conducerii sale.

Știrea inițială: Votul secret al membrilor Partidului Conservator a început în jurul orei 20 (ora României) și este de așteptat să se termine la ora 22, iar rezultatele să fie anunțate o oră mai târziu. Partidul Conservator are 359 de parlamentari, iar Johnson are nevoie de 180 de voturi în favoarea sa pentru a-și păstra funcțiile de premier și președinte de partid.

Regina Elisabeta a II-a l-a desemnat pe Boris Johnson pentru funcția de premier la data de 24 iulie 2019, acesta din urmă promițând că va scoate Marae Britanie din Uniunea Europeană. Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 1 februarie 2020. La acea vreme, prim-ministrul declara: ”Guvernul va folosi toate puterile pe care le ia înapoi de la Bruxelles pentru a face din Marea Britanie un loc mai egal și mai dinamic”.

Popularitatea sa a scăzut dramatic după ce presa a început să relateze despre petrecerile de la sediul guvernului, organizate în timpul perioadelor de carantină prin care a trecut Anglia. Ulterior, Johnson a fost amendat în urma anchetei desfășurate de poliție. Acesta și-a cerut scuze în repetate rânduri față de poporul britanic, dar de fiecare dată a spus că nu demisionează.

Sursă alternativă: BBC

Sursa foto: Frédéric Legrand | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday