Comitetul 1922 din cadrul Partidului Conservator a anunțat că numele noului premier va fi dezvăluit la începutul lunii septembrie, după ce parlamentarii din Camera Reprezentanților se vor întoarce pentru noua sesiune.

Sir Graham Brady, președintele comitetului, a precizat că fiecare persoană va trebui să aibă susținerea a cel puțin 20 de parlamentari pentru a-și putea depune candidatura. Primul tur are loc miercuri, iar pentru a trece mai departe, acestea trebuie să obțină cel puțin 30 de voturi. Tururile vor continua până când vor rămâne doi candidați.

Până acum, 11 politicieni și-au anunțat intenția de a concura pentru șefia formațiunii politice, între aceștia fiind fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak, fostul ministru al Sănătății Sajid Javid și ministrul de Externe Liz Truss. Joia trecută, Boris Johnson a renunțat la funcția de președinte al Partidului Conservator și a spus că va rămâne premier până când îi va fi ales înlocuitorul. Johnson a pierdut susținerea colegilor, în urma mai multor scandaluri în care a fost implicat el sau alți membri ai cabinetului.

Surse alternative: The Guardian, Reuters

Sursa foto: Gorgios | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday