Parlamentarii au votat astăzi modificările la procedura de ieșire a Regatului Unit din blocul european, scrie Reuters, care arată că „Guvernul Marii Britanii a fost înfrânt” ca urmare a acestui vot.

Schimbările constau în faptul că va fi redus timpul în care Guvernul trebuie să vină cu un plan alternativ, dacă acordul pentru Brexit al premierului Theresa May va fi respins săptămâna viitoare.

Au fost 308 de voturi pentru și  297 împotrivă. Astfel, în cazul respingerii acordului, Guvernul va fi nevoit să prezinte planul pentru Brexit în termen de trei zile, față de 21 de zile, perioada specificată în legea Brexit.

Totuși, este puțin probabil să fie înlocuit termenul limită de 21 de zile, dar votul adaugă presiuni politice.

“Vreau să părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie cu acordul bun pe care îl avem acum pe masă.”, a declarat premierul May pe parcursul zilei de astăzi, informează Euronews.

Potrivit Theresei May, acest acord protejează locurile de muncă și securitatea națională.

Deputatul laburist Stephen Kinnock a întrebat premierul dacă, în cazul acordul încheiat nu va fi aprobat, se va organiza un vot în legătură cu o serie de opțiuni alternative.Premierul a spus că lucrează pentru un rezultat pozitiv la vot.

Membrul Partidului Național Scoțian, Pete Wishart, a declarat că acordul premierului “este unul mort”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday