Palatul Buckingham mai arată că Prințul nu se mai află la conducerea organizațiilor caritabile pe care le coordona. Potrivit unei surse de la Palat, citată de BBC și CNN, acesta va mai înceta să folosească titlul de Alteță Regală.

Anunțul a fost făcut la doar o zi după ce tribunalul a respins cererea avocaților lui Andrew de a închide procesul, pe motiv că părțile au încheiat un acord de soluționare în 2009, pentru o sumă de 500 de mii de dolari. 

Virginia Giuffre a intentat procesul în urmă cu cinci luni la o instanță din New York în baza unei legi care prevede ca supraviețuitorii abuzurilor sexuale cu minori pot formula acțiunea în instanță chiar dacă au trecut ani de zile de când fapta s-a produs. Ea reclamă că a fost adusă în Londra pe vremea când avea 17 ani de către o apropiată a lui Jeffrey Epstein, cu scopul de a întreține relații sexuale cu Andrew.

Prințul Andrew a negat permanent acuzația și a spus că regretă apropierea de Epstein. Cel din urmă a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și s-a sinucis în închisoare în 2019.

Surse alternative: BBC, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday