Cele trei orașe au înregistrat 3.758 de cazuri pozitive de coronavirus suplimentare după corectarea erorii aplicației NHS și astfel au depășit pragul de infectare de la care autoritățile pot institui restricții.

În aceeași situație s-ar afla însă mai multe orașe, inclusiv dintre cele mai mari. Locuitorilor din Nottingham, unde funcționează două universități, li s-ar fi spus să se pregătească pentru măsuri de carantină, potrivit Telegraph. 

De asemenea în Manchester, Liverpool și Newcastle, rata de infectare a crescut foarte mult,în unele situații depășind 500 de cazuri la 100.000 de persoane. 

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în orașele cu populație mare de studenți, iar ministrul Sănătății a declarat că focarele din campusuri nu ar duce neapărat la restricții mai dure pentru restul comunității, dacă ar putea fi limitate. 

Sursă: The Telegraph

Sursă foto: Dave Axelgard/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday