Această nouă mutație, identificată pentru prima dată în Bristol a fost desemnată „Varianta îngrijorătoare”, de către Grupul consultativ al Guvernului, specializat în virusologie. Varianta prezintă o mutație care poate submina protecția oferită de vaccinuri, a spus șeful programului de supraveghere genetică din Marea Britanie. 

Reuters precizează că cele două vaccinuri anti-Covid-19 dezvoltate de Pfizer / BioNTech și AstraZeneca protejează împotriva principalei variante britanice, descoperite anterior.

Profesorul și directorul grupului responsabil cu colectarea și analiza datelor despre Covid-19 din Marea Britanie, Sharon Peacock, a declarat că vaccinurile au fost eficiente până acum împotriva variantelor din Regatul Unit, însă este posibil ca noile mutații să reducă din eficacitatea serurilor: „Ceea ce este îngrijorător în acest moment este că varianta care circulă de câteva luni începe să creeze noi mutații care ar putea afecta modul în care gestionăm virusul în ceea ce privește imunitatea și eficacitatea vaccinurilor”, a declarat Peacock pentru BBC.

Patrick Vallance a declarat că varianta Bristol conține una dintre aceleași mutații ca și cea sud-africană: “Nu este surprinzător faptul că s-a întâmplat și se va întâmpla și în altă parte”, a spus.

Premierul Boris Johnson a declarant că britanicii ar trebui să se aștepte să primească vaccinări repetate împotriva COVID-19 în viitor pentru a ține pasul cu mutațiile virusului.

Există trei variante majore cunoscute, care îngrijorează oameni de știință: varianta sud-africană, varianta britanică și varianta braziliană. Varianta britanică, care este mai contagioasă, dar nu neapărat mai mortală decât altele, are cele mai mari șanse de a se răspândi în întreaga lume, a spus Peacock.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday