Datele prezentate de Public Health England arată că numărul de infectări cu tulpina indiană a crescut cu 3.535 în ultima săptămână și a ajuns la 6.959. Matt Hancock, Ministrul Sănătății, a precizat într-un briefing din Downing Street că guvernul se aștepta la creșterea cazurilor pe măsură ce restricțiile au fost ridicate și că “Cele mai recente estimări arată că mai mult de jumătate, până la trei sferturi din toate cazurile noi aparțin acum acestei variante”.

Cele mai afectate zone continuă să fie Bolton, Bedford și Blackburn cu Darwen, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri cu noua tulpină. Potrivit comunicatului Guvernului, în aceste zone au crescut și spitalizările, predominant în rândul persoanelor nevaccinate, iar Executivul a reiterat cât de important este ca oamenii să se prezinte pentru a se vaccina.

Joi, în Marea Britanie au fost raportate încă 3.542 de cazuri de coronavirus și 10 decese. Este a doua zi consecutivă când numărul de noi cazuri trece de trei mii. În ultimele șapte zile, numărul total de cazuri a crescut cu 20,5%, comparativ cu săptămâna precedentă.

Jenny Harries, director al Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că multe dintre focare sunt în centrele comunitare, școlile și clădirile religioase: “De fapt, cazurile par că încep să se extindă, iar transmiterea comunitară este la scară largă în cele mai afectate zone”.

Surse: GOV.UK, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday