Cea mai mare platformă imobiliară din Marea Britanie, Rightmove, transmite că vânzările de locuințe au ajuns la cel mai mare nivel din ultimii zece ani, acesta fiind cu 20% mai mare față de recordul anterior. Cele mai căutate sunt casele pe pământ, în afara orașelor.

În același timp, în iulie și august au crescut și prețurile pentru locuințe, cu aproape 5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Avansul, în condițiile în care lunile de vară din Marea Britanie înregistrează în mod obișnuit scăderi ale prețurilor pe piața imobiliară. În schimb, doar în Londra au scăzut prețurile, cu aproximativ 2%. 

Analiștii spun că aceste fenomene pe piața imobiliară se datorează dorinței oamenilor de a nu mai fi nevoiți să treacă printr-o nouă izolare în garsoniere sau apartamente mici. 

În luna iulie, au fost închiriate cu 8% mai puține locuințe decât în aceeași perioadă din 2019, ca urmare a prăbușirii turismului și a concedierii/relocării angajaților marilor companii, în contextul pandemiei.

Sursă: Reuters

Sursa foto: Unsplash/Jaye Haych

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday