Camera superioară a Parlamentului britanic, Camera Lorzilor, a adoptat proiectul de lege prin care prim-ministrul Boris Johnson este obligat să ceară Uniunii Europene o prelungire a termenului pentru Brexit, în cazul în care premierul nu va obține o înțelegere aprobată de Parlament, transmite Euronews.

Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului. Johnson a reacționat , spunând că inițiativa legislativă „a fost concepută pentru a răsturna cel mai important vot democratic din istoria noastră”.

Legislația, care îi impune lui Boris Johnson să ceară o amânare de trei luni a Brexitului, dacă parlamentul nu a aprobat niciun acord sau nu a consimțit până pe 19 octombrie ca Marea Britanie să părăsească Uniunea fără acord, este de așteptat să fie semnată de Regina Elisabeth a II-a luni, transmite Reuters.


 

Lorzii se angajaseră să aprobe proiectul de lege pentru a preveni un Brexit fără acord până vineri la ora 17:00.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday