Ministrul britanic al Educației, Nadhim Zahawi, a transmis o scrisoare deschisă către unitățile de învățământ din țară prin care recomandă utilizarea întregii forțe de muncă din domeniul educației și nu numai pentru a maximiza eficiența formatului fizic de predare pentru un număr cât mai mare de elevi, dar și organizarea unor metode flexibile precum școala online“. Totodată, autoritățile cer școlilor să găsească “mijloace inovative de predare atunci când formatul fizic nu poate fi practicat”.

Anterior, guvernul Marii Britanii a anunțat că toți elevii de gimnaziu vor fi nevoiți să poarte masca de protecție în școli și în spațiile comune din incinta unităților de învățământ. În același timp, elevii vor fi testați în interiorul unității de învățământ, dar și acasă, de către părinți, de două ori pe săptămână.

De asemenea, ministrul britanic a sugerat ca școlile să combine grupele de elevi de același profil și a cerut ajutorul cadrelor didactice pensionate, retrase din activitate, pentru suplimentarea temporară a forței de muncă, într-un moment în care numărul profesorilor nu este îndeajuns pentru a acoperi toate clasele de elevi. Ministrul a anunțat că șapte mii de unități suplimentare pentru purificarea aerului vor fi instalate în școli, pe lângă cele o mie deja instalate.

Este esențial ca noi toți – părinți, profesori, elevi eligibili și toți cei care lucrează în educație și în domeniul îngrijirii copiilor – să ne vaccinăm cât mai curând și cu doza a treia, pentru a proteja sistemul sanitar și pentru a proteja modul nostru de viață, cât și educația copiilor, a transmis Nadhim Zahawi. Potrivit ultimelor date, aproximativ 500 de mii de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 17 încă nu s-au vaccinat anti-Covid. Până acum, aproximativ 90% din populația eligibilă (peste 12 ani) a primit prima doză de ser anti-Covid.

Sursă alternativă: Sky News

Foto:  | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday