Este al patrulea protest de acest fel. Louise Creffield, fondatoarea „Save Our Rights UK”, una dintre organizațiile din spatele demonstrației, a declarat: „Credem că reglementările privind coronavirusul nu sunt proporționale și adecvate și cauzează mai mult rău decât bine”.

„Ia-ți libertatea înapoi, dă jos măștile”, este unul dintre mesajele scandate la protest. Imagini video:

Protestatarii au mărșăluit în centrul orașului, iar poliția a arestat 18 persoane, atât pentru nerespectarea măsurilor sanitare la manifestație, cât și pentru violențe. „Organizatorii nu au luat măsuri rezonabile pentru a menține participanții în siguranță, iar ofițerii au acționat pentru a dispersa mulțimile în interesul siguranței publice”, arată autoritățile.

Proteste violente au avut loc și la Napoli, în semn de nemulțumire față de intenția autorităților regionale de a impune o nouă carantină totală, dar și față de noile restricții introduse pe timpul nopții. Polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene.

Surse: The Guardian, comunicat Metropolitan Police

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday