Potrivit Met Office, furtuna Franklin urmează să lovească întregul Regat în următoarele zile, un cod Portocaliu fiind emis pentru Irlanda de Nord și sute de alerte de inundații pentru Anglia, Scoția și Țara Galilor. 

Codul Portocaliu va fi valabil de la miezul nopții până la luni dimineața, cu avertismente în vigoare și pentru regiunile de pe coasta de vest a Irlandei. Sunt așteptate rafale de până la 128 de km/h.

Alertele de inundații emise de agențiile de mediu includ două avertismente “severe” în care ploile ar putea reprezenta un “pericol pentru viață” în Didsbury și Northenden din regiunea Greater Manchester, în nord-vestul Angliei.

Vor fi ploi abundente duminică și luni, a spus Met Office, adăugând că obiectele luate de vânt ar putea pune viața oamenilor în pericol. Franklin va aduce “vânt puternic din vest cu rafale periculoase și dăunătoare, combinate cu un nivel al mării foarte ridicat”.

Aceasta este prima dată când Biroul de Meteorologie a avut trei furtuni cu nume într-o săptămână de la introducerea acestui sistem, a spus meteorologul Becky Mitchell. “L-am avut pe Dudley miercuri, Eunice vineri și Franklin astăzi”, a subliniat ea.

Pagubele cauzate de Franklin nu sunt așteptate să fie “la fel de grave” precum cele cauzate de Eunice, deoarece cele mai puternice vânturi vor fi limitate la regiunea de coastă, a mai spus Mitchell. Dar condițiile ar putea fi încă “înșelătoare” și pot cădea până la 80 mm de ploaie în nord-vestul Angliei.

Sursă: Sky News

Sursă foto: Bruce WhittinghamDreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday