Propunerea vine în urma publicării unui raport privind rata de infracționalitate economică din Regatul Unit, care a determinat guvernul să ia serios în considerare să impună platformelor precum Facebook, Twitter sau Microsoft să ramburseze victimelor banii furați. 

Marea Britanie a devenit “un epicentru global” pentru escrocherii bancare, arată un raport publicat în octombrie, cu un record de un miliard de dolari furați în primele șase luni ale anului 2021, în creștere cu +30% față de aceeași perioadă din 2020.

În timp ce băncile au stabilit de comun acord să implementeze măsura despăgubirii victimelor fraudei bancare, nu există o reglementare pentru rețelele de socializare și alte site-uri web în care victimele sunt adesea atrase de reclame, a declarat Mel Stride, președintele Comitetului Trezoreriei pentru Reuters. “Platformele online găzduiesc astfel de înșelătorii, fără a depune suficient efort pentru a le elimina și, într-adevăr, beneficiază financiar pentru că obțin venituri din publicitate”, a spus Stride.

Potrivit Trezoreriei, TechUK, organismul comercial care reprezintă marile companii de tehnologie, precizează că Facebook, Twitter și Microsoft s-au angajat să solicite potențialilor agenți de publicitate pentru servicii financiare să fie autorizați de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie, în urma unor măsuri similare luate de Google, TikTok și Amazon. Totuși, nu există un calendar stabilit pentru aceste schimbări, iar alte platforme online importante refuză să ia aceleași măsuri. Guvernul este așteptat să ofere un răspuns oficial cu privire la aceste probleme și să ia măsuri pentru a preveni creșterea numărului de înșelătorii online.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday