Un sondaj realizat pentru YouGov a constatat că 57% dintre alegători sunt de părere că premierul ar trebui să demisioneze, iar 75% consideră că acesta a mințit cu bună știință în privința petrecerilor organizate în timpul carantinei stricte din pandemie. Într-un alt sondaj realizat de Savanta ComRes se arată că 61% îi cer demisia.

Marți, Johnson și-a prezentat “scuzele sincere”, dar când a fost întrebat dacă îsi va da demisia, el a declarat că “vreau să îmi continui treaba și să-mi respect mandatul, dar și să abordez problemele cărora țara trebuie să le facă față acum”.

Potrivit Sky News, războiul din Ucraina este motivul principal pentru care numeroși membri ai Partidului Conservator, care îl poate schimba din funcție pe Johnson, sunt reticenți acum față de o schimbare de guvern. “Chiar și cei care condamnau cu doar câteva săptămâni în urmă acțiunile lui Johnson spun că acum nu este momentul. Parlamentarii consideră că prim-ministrul duce un război, iar încercarea de a-l îndepărta în mijlocul celui mai mare conflict din Europa din ultimele decenii ar fi împotriva interesului național.”

Soția lui Johnson, Carrie, și ministrul de Finanțe Rishi Sunak au primit, de asemenea, amenzi pentru încălcarea regulilor de izolare. Ambii și-au prezentat scuzele public și au declarat că recunosc și acceptă sancțiunile.

Sursa: SkyNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday