Biroul britanic de Externe a publicat un avertisment pentru propriii cetățeni din Ucraina, precizând că ambasada rămâne deschisă, dar nu va putea oferi asistență consulară personală: “cetățenii britanici ar trebui să plece cât timp rămân opțiunile comerciale”, și avertizează că, din ianuarie 2022, acumularea forțelor ruse la granițele Ucrainei a crescut amenințarea unei acțiuni militare.

Britanicii care decid să rămână sunt sfătuiți să fie vigilenți, din cauza potențialelor operațiuni de luptă, să monitorizeze constant planurile de plecare și să se asigure că documentele de călătorie sunt la zi.

Și președintele Joe Biden le-a cerut vineri cetățenilor americani din Ucraina să părăsească țara și a subliniat că, în cazul unei invazii din partea Rusiei, nu vor fi trimiși militari americani la Kiev pentru a ajuta la evacuări.

Anterior, secretarul de Stat Antony Blinken a avertizat că o invazie a Ucrainei de către Rusia poate avea loc în orice moment, chiar și pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă.

De asemenea, și alte state precum Țările de Jos, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Canada și Israel și-au îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina.

Surse alternative: BBC, GOV.UK.

Foto: Sjankauskas | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday