Nadhim Zahawi, ministrul responsabil cu campania de vaccinare, a spus că este momentul potrivit pentru a adopta o astfel de măsură care să condiționeze accesul în locuri închise cu aglomerări mari de persoane, deoarece până la sfârșitul lunii și a doua doză de vaccin va fi disponibilă pentru toate persoanele în vârstă de peste 18 ani.

Obligativitatea prezentării certificatelor de vaccinare la intrarea în cluburi a fost criticată atât de patronii cluburilor de noapte, cât și de unii parlamentari. Asociația Cluburilor de Noapte spune că obligația prezentării pașapoartelor de vaccinare ar putea “paraliza industria” și ar putea pune cluburile în situația în care ar putea fi acuzate de discriminare.

Ministrul britanic a dat asigurări că economia va rămâne deschisă și va colabora cu reprezentanții firmelor din domeniu. “Dorim să ne asigurăm că industria nu trebuie să treacă printr-o strategie închis-deschis-închis, iar lucrul corect care poate fi făcut este să introducem acest lucru până la sfârșitul lunii septembrie, când toți cei cu vârsta peste 18 ani vor fi primit ambele doze“, a precizat Zahawi.

O măsură similară a fost aplicată și în cazul accesului pe stadioane, însă potrivit presei britanice, doar un număr mic de cluburi de fotbal a făcut din verificarea pașaportului Covid o condiție obligatorie de intrare.

În Scoția, angajații din domeniu au refuzat o asemenea măsură, în timp ce prim-ministrul Nicola Sturgeon spune că ar fi cel mai puțin restrictiv mod de a menține oamenii în siguranță.

Țara Galilor spune că nu intenționează să introducă pașapoarte Covid pentru locații închise, în timp ce miniștrii din Irlanda de Nord nu au anunțat încă o poziție cu privire la un plan.

Luni, în Marea Britanie au fost raportate 41.192 de cazuri de coronavirus și 45 de decese și a fost depășit pragul de șapte milioane de infectări de la debutul pandemiei.

Surse alternative: BBC, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday