Principalele declarații ale lui Boris Johnson:

  • Vedem din grafice că virusul se răspândește mult mai repede decât am anticipat și mult mai rapid decât a făcut-o în primăvară. Creșterea uriasă, exponențială, înseamnă că medicii vor trebui să aleagă care dintre pacienți vor trăi, atât din rândul celor cu Covid, cât și a pacienților non-Covid.
  • Dacă lăsăm situația să ia amploare, nu vom avea resursele necesare să tratăm pacienții. Virusul se răspândește mai rapid decât putem noi să suplimentam locurile în spitale.
  • Trebuie să rămâneți acasă. Vizitele sunt interzise. Recomandăm telemunca acolo unde se poate. Magazinele neesențiale se închid, la fel și restaurantele, barurile și pub-urile. Măsurile se întind de joi până cel mai deverme la începutul lunii decembrie.
  • Școlile și universitățile rămân deschise. Locul copiilor este la școală.
  • Anul acesta Craciunul va fi diferit. Nu putem permite familiilor din toată țara să se viziteze.
  • Trebuie să ne amintim că nu suntem singuri, și alte state au luat măsuri similare. Trebuie să învingem acest virus împreună.
  • Sunt optimist că până în primăvară lucrurile vor sta mult mai bine.

Inițial Johnson planificase decizia și anunțul pentru luni, dar a decis să-l devanseze, din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri.

Sâmbătă, Marea Britanie a trecut de un milion de cazuri de coronavirus. Autoritățile au menționat că „Între 31 ianuarie și 31 octombrie 2020 au existat 1.011.660 de persoane care au avut un rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus”. S-au înregistrat 21.915 cazuri noi în 24 de ore. Numărul morților a crescut cu 326.

Surse alternative: Gov.uk, BBC. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday