Conform proiectului guvernului britanic, dacă testul zilnic al persoanelor vaccinate este negativ, autoizolarea nu este necesară. Asta înseamnă că, cetățenii vaccinați cu cel puțin două doze care au intrat în contact cu persoanele depistate cu Omicron nu vor fi nevoite să se autoizoleze.

De asemenea, toate persoanele depistate pozitiv în urma testării vor fi nevoite să confirme rezultatul cu un test PCR și să rămână în izolare. Izolarea începe la primul rezultat pozitiv al testelor, iar timp de 10 zile testarea suplimentară nu mai este necesară.

În cazul în care rezultatul testului PCR suplimentar este negativ, persoanele respective pot ieși din autoizolare, dar trebuie să continue testarea pentru restul celor șapte zile. 

Persoanele nevaccinate, contacte directe, sunt excluse de la măsură, și vor intra automat în izolare. 

Testele Covid, disponibile în pachete de câte șapte și furnizate de Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii, sunt gratuite și pot fi comercializa direct din farmacii sau online.

Această măsură are ca obiectiv reducerea presiunii asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor britanici prin înlocuirea izolării timp de 10 zile pentru toate persoanele contacte directe ale celor depistați cu Omicron, indiferent de statutul de vaccinare anti-Covid”, a transmis guvernul britanic.

Guvernul britanic a anunțat astăzi creșterea nivelului de alertă pentru pandemie de la trei la patru (al doilea cel mai înalt grad), din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Până în acest moment, 3.137 de persoane au fost confirmate cu Omicron în Marea Britanie, deși autoritățile din domeniul sanitar spun că numărul ar putea fi mult mai mare. 

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday