Potrivit Biroului britanic de Statistică (ONS) peste 5,4 milioane de persoane ar fi prezentat anticorpi pentru coronavirus, în luna decembrie a anului trecut.

ONS notează că pentru regiunile din sudul și estul Angliei, unde a fost identificată o nouă tulpină de SARS-Cov-2 (care s-a răspândit și în alte țări), media celor care ar avea anticorpi pentru Covid a fost sub media națională.

În Țara Galilor, una din zece persoane (9,8% din populație) ar fi avut anticorpi pentru coronavirus, în decembrie 2020. În Irlanda de Nord, media este de 7,8% (adică una din 13 persoane), iar În Scoția, procentul este de 8,9% (una din 11 persoane).

ONS nu a inclus în această statistică persoanele aflate în spitale, case de îngrijire și/sau alte instituții din Anglia.

Totodată, pentru a doua lună consecutivă principala cauză de deces din Anglia a fost infecția cu Covid, reprezentând 20,8% din toate decesele înregistrate în decembrie. În Țara Galilor, peste 27% din totalul deceselor au avut drept cauză coronavirusul.

În total, în ultima lună a anului trecut au murit (indiferent de cauze) peste 52 de mii de persoane în Anglia, cu 25% (10.594 decese) mai multe decât media ultimilor cinci ani anteriori. Totodată, 3.900 de cetățeni din Țara Galilor au murit, cu 37% mai mulți decât media anilor 2015-2019. 

Sursa: Biroul Național de Statistică britanic

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday