Miniștrii cabinetului Johnson vor să ia “măsuri imediate pentru a oferi mai multă siguranță femeilor”, în urma uciderii lui Sarah Everard, răpită din Londra pe 3 martie în timp ce mergea spre casă. Rămășițele ei au fost găsite în Kent, la aproximativ 50 Km distanță, o săptămână mai târziu.

Guvernul a anunțat că va dubla fondul pentru siguranța pe străzi la 45 de milioane de lire sterline. Ședința la care s-a discutat și această abordare a fost prezidată de Boris Johnson, care a spus că “acest caz oribil” a “declanșat un val de opinii din care reiese că femeile nu se simt în siguranță noaptea”. Acest val a fost accentuat și de faptul că principalul suspect în cazul Everard este chiar un polițist.

Parlamentarii au început deja să dezbată legea privind criminalitatea, condamnările și instanțele judecătorești. Aceasta include pedepse mai dure pentru violatori, dar și  pentru a opri eliberarea timpurie a infractorilor sexuali și a celor care comit violențe grave. 

Criticii se tem că dispozițiile extinse din proiectul de lege ar putea reduce în mod serios dreptul oamenilor de a protesta. Legislația include planuri de a oferi poliției mai multe competențe pentru a aborda protestele non-violente care duc la perturbări grave sau împiedică accesul la Parlament. 

Sursă: SkyNews

Foto: Pexels/Mark Angelo

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday