Guvernul a confirmat intenția și a motivat-o cu amenințarea unui al doilea val al pandemiei, în toamnă sau în iarnă.

Noul organism va fi similar cu Institutul Robert Koch din Germania, care a fost lăudat pentru coordonarea pandemiei. Guvernul a acuzat în mai multe rânduri Agenția de Sănătate Publică că nu a gestionat corect pandemia, mai ales că instituția a încetat să monitorizeze contactele tuturor persoanelor care s-au testat pozitiv cu coronavirus, imediat ce numărul de cazuri a început să crească brusc, în martie. Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății spune că agenția „a fost, într-adevăr, bună ca organizație științifică”, dar nu a știut să gestioneze testările la nivel național.

Dar acum toată lumea acuză pe toată lumea în Marea Britanie. În timp ce miniștrii guvernului Johnson s-au grăbit să găsească un țap ispășitor în Agenția de Sănătate Publică, premierul însuși a admis că trebuie făcută o anchetă publică ce ar urma să determine cine ce vină a avut în răspunsul slab pe care regatul l-a avut la debutul pandemiei.

John Ashton, fostul director regional al Agenției de Sănătate Publică a acuzat guvernul că vrea să înlocuiasă o „organizație supra-centralizată cu o altă organizație supra-centralizată”: „Nu schimbi caii în mijlocul cursei! Această pandemie mai are un drum lung de parcurs”, a mai spus Ashton.

Sursă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday