Reprezentanții Heathrow au declarat că o zonă de testare este pregătită pentru a fi deschisă în cazul în care Guvernul Marii Britanii decide să accepte acest plan, de înlocuire a celor 14 zile de carantină, obligatorii în momentul de față, cu efectuarea celor două teste de Covid. Măsura vine în ajutorul companiilor aeriene și a aeroporturilor care au avut de suferit după reducerea călătoriilor pe fondul pandemiei.

Ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a declarat că guvernul colaborează cu conducerea aeroportului Heathrow la acest plan, însă există unele îndoieli în ceea ce privește siguranța faptului că vor putea fi detectate toate persoanele infectate.

British Airways, EasyJet și Ryanair au cerut guvernului să permită înlocuirea carantinei cu testarea, așa cum face Germania care a introdus un test COVID obligatoriu, gratuit, pentru persoanele sosite din țările și zonele cu risc ridicat.

Zona de testare de pe Heathrow pregătită în Terminalul 2 ar putea procesa 13 MII de teste pe zi. O altă zonă va fi gata peste câteva săptămâni în terminalul 5. Pasagerii ar urma să plătească 150 de lire sterline pentru test.

Sursa: Reuters

Foto: Unsplash/chuttersnap

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday