Guvernul a prezentat un nou sistem de imigrație, post-Brexit ce presupune acordarea de permise de muncă inclusiv pentru cetățenii UE, la fel ca pentru ceilalți străini. Sistemul presupune o favorizare a persoanelor calificate, în vreme ce pentru necalificați nu există niciun plan, un semn că aceștia vor obține mai greu sau nu vor obține deloc permise de muncă în Marea Britanie.

O „viză specială pentru sănătate și asistență socială”, care prevede o reducere a taxelor și a timpului de rezolvare a cererilor va fi oferită solicitanților eligibili pentru Serviciul Național de Sănătate, în serviciile de asistență socială sau în companiile suport ale acestui sistem. Solicitanții trebuie să dețină o ofertă certă de muncă, calificări în domeniu și să vorbească engleză.

Serviciul Național de Sănătate finanțat de stat (NHS), care are peste 1,2 milioane de angajați și este prima linie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, se bazează pe forța de muncă atât din UE, cât și din alte țări din întreaga lume.

De asemenea, guvernul a anunțat că studenții internaționali care finalizează studii universitare sau de masterat vor putea rămâne în Marea Britanie timp de doi ani. Cei care finalizează un doctorat vor putea rămâne trei ani.
Recent, atât oficialii din Marea Britanie, cât și cei ai UE au spus că se pregătesc pentru un Brexit fără acord, la finalul anului.

Surse: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday