Asociațiile patronale britanice au solicitat marți încă 7,6 miliarde de lire sterline (10,3 miliarde de dolari) ca ajutor guvernamental de urgență, arătând că, pe lângă incertitudinile generate de pandemie, au probleme serioase și în privința adaptării la viața după Brexit. Cer extinderea până în iunie a schemei de sprijinire a salariaților (programată să expire în aprilie), iar ulterior modificarea sa într-o schemă țintită pe domeniile cu redresare lentă, așa cum ar fi aviația.

Aflat sub presiune, inclusiv din partea parlamentarilor conservatori, Ministrul Finanțelor a extins deja măsurile de sprijin de mai multe ori și a spus că în total, acestea vor costa țara 280 miliarde de lire sterline, cu cel mai mare deficit bugetar în timp de pace. Pentru echilibrarea bugetului guvernul ia în calcul o modificare a impozitului pe profit. Tony Danker, liderul celei mai mari confederații patronale din Marea Britanie consideră însă că “este prea devreme pentru creșterea impozitului pe profit, așa cum ar dori ministrul de Finanțe. Ar fi greșit să creștem impozitele atunci când nu avem încă o recuperare”.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday