CNN relatează despre o astfel de „petrecere nebună”, care a avut loc lângă Manchester, sâmbăta trecută. A atras atenția poliției care a raportat că au participat câteva mii de persoane, au avut loc trei înjunghieri, un viol și un deces (din cauza unei supradoze de droguri). De asemenea, oficialii investighează imagini cu participanți care purtau arme.

O altă petrecere de carantină a fost anunțată în Sheffield, organizatorii lăsând indicii legate de locul desfășurării pe Snapchat: “Sper că toată lumea este pregătită pentru încă un weekend nebun”.

În toată țara, autoritățile se luptă să țină sub control petrecerile periculoase organizate rapid, din scurt, în păduri sau pe câmpuri, în general în locuri din natură izolate. „Nu putem spune cu siguranță că putem împiedica toate aceste evenimente să aibă loc”, a recunoscut primarul Manchester, Andy Burnham, dar spune el, „nici nu se pune problema să ne facem că nu vedem, sau să adoptăm o abordare permisivă.”

Autoritățile din domeniul sănătății sunt îngrijorate de modul în care fenomenul petrecerilor “underground” poate crește rapid rata de răspândire a coronavirusului. De altfel, și reprezentanți cunoscuți ai acestei mișcări a petrecerilor underground condamnă organizarea acestora în timpul pandemiei, dar spun că organizarea lor nu este o surpriză. Acesta este rezultatul situației în care ne aflăm acum, după carantină. Oamenii sunt frustrați și vor să poată ieși imediat”, spune DJ Mandi Gordon (Mandidextrous).

Experții consultați de The Times se așteaptă la o a treia Vară a Dragostei (Summer of Love), fenomen hipiot demarat în 1967 și repetat în 1988-1989 în Marea Britanie.

Surse alternative: CNN, The Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday