James Hansen, fost cercetător al NASA pe probleme climatice, l-a avertizat într-o scrisoare pe Boris Johnson că riscă să fie umilit pentru autorizarea noii mine de cărbune din Cumbria și i-a cerut să oprească producția. Scrisoarea lui Hansen a fost trimisă în contextul în care guvernul Marii Britanii găzduiește anul acesta un summit climatic. “Aveți șansa de a schimba cursul traiectoriei noastre climatice, câștigând pentru Marea Britanie și pentru dumneavoastră recunoștință istorică. Sau, puteți rămâne cu afacerea, dar să fiți denigrat de o lume întreagă“, l-a avertizat Hansen pe Boris Johnson.

Downing Street a declarat că Marea Britanie reduce emisiile mai repede decât orice economie mare a lumii și că va pune capăt utilizării cărbunelui pentru electricitate până în 2025. Miniștrii au apărat decizia privind mina de cărbune ca fiind o chestiune de planificare locală, arătând că industrii precum cea a oțelului necesită cărbune cocsificabil, care ar trebui importat dacă nu ar fi produs în Marea Britanie.

Scrisoarea lui Hansen, care este o autoritate în materia cercetărilor climatice, amplifică criticile venite recent din partea Comitetului pentru schimbări climatice, organ consultativ al guvernului privind încălzirea globală, care nu a susținut decizia de deschidere a minei.

Sursă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday