Furnizorilor de telefonie mobilă din Marea Britanie li se interzice să cumpere echipamente noi Huawei 5G după 31 decembrie și, de asemenea, trebuie să elimine din rețelele lor toate kiturile 5G ale firmei din China până în 2027, relatează BBC.

“NCSC (National Cyber ​​Security Center) a anunțat Executivul că și-a schimbat semnificativ evaluarea de securitate a prezenței Huawei în rețeaua de 5G din Marea Britanie”, a declarat Secretarul în domeniul digital Oliver Dowden în Camera Comunelor, citat de Reuters.

Dowden a mai spus că această decizie va întârzia lansarea 5G în Regatul Unit cu un an.

„Nu a fost o decizie ușoară, dar este cea potrivită pentru rețelele de telecomunicații din Marea Britanie, pentru securitatea noastră națională și economia noastră, atât acum, cât și pe termen lung”, a completat oficialul.

Consiliul de securitate națională al Marii Britanii (NSC), prezidat de Johnson, a decis să elimine Huawei din rețeaua 5G după ce în luna mai, SUA au introdus noi sancțiuni menite să perturbe capacitatea Huawei de a-și fabrica propriile cipuri.

La începutul acestui an, Marea Britanie fusese de acord să permită Huawei să dețină un rol în infrastructura sa de telecomunicații, dar cu anumite restricții.

Reprezentații Huawei s-au declarat dezamăgiți și au solicitat Guvernului de la Londra să reexamineze decizia.

„Rămânem siguri că noile restricții din SUA nu ar fi afectat rezistența sau securitatea produselor pe care le furnizăm în Marea Britanie”, a spus un purtător de cuvânt.

Surse alternative: Reuters, BBC

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday