Dimensiunea personalului militar urmează să fie redusă de la 76.500 de militari la 72.500. Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat că implementarea sporită și avantajul tehnologic înseamnă că mai puțini oameni pot executa mai multe sarcini.

Wallace a afirmat că în ciuda reducerilor de personal, care nu includ concedieri, guvernul va crește bugetul pentru apărare cu 24 de miliarde de lire sterline în următorii patru ani, pentru vehicule noi, sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, drone, pregătirea experților pentru război electronic și capabilități cibernetice.

John Healey, parlamentar al opoziției specializat în domeniul militar,  a avertizat că “amenințările la adresa Marii Britanii sunt în creștere, iar planul guvernului include mai puține trupe, mai puține nave, mai puține avioane, în următorii câțiva ani”.

Planul stabilește și modul în care forțele vor petrece mai mult timp în afara granițelor, pentru a sprijini aliații și a descuraja puterile ostile, precum Rusia.

Surse alternative: BBC, SkyNews.

Sursă foto: British Army Facebook.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday