În decembrie, economia Regatului Unit a crescut cu doar 1,2% față de luna anterioară, în care pierduse 2,3% în noiembrie. Bazată mult pe servicii, aceasta reacționează destul de fidel în funcție de impunerea sau relaxarea unor măsuri de carantină, la nivel regional și național.

Conform Biroului Național de Statistică, scăderea producției de anul trecut a fost cea mai mare de când au început înregistrările oficiale (după cel de-al Doilea Război Mondial), iar datele deținute de Banca Angliei sugerează că a fost cea mai mare scădere din 1709.

Institutul de cercetare economică NIESR prezice că Marea Britanie va suferi o “scădere bruscă a activității”, în primele trei luni ale acestui an, până când programul de vaccinare va stimula o recuperare. Și Banca Angliei prognozează că economia va scădea cu 4% în primele trei luni ale anului 2021, din cauza măsurilor restrictive și a Brexitului, și va dura până la începutul anului 2022 până când va reajunge la nivelul anterior pandemiei.

Căderea economică înregistrată de UK în 2020 este a doua cea mai gravă, după Spania, în condițiile în care Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de decese din Europa și printre cele mai mari rate ale mortalității (raportat la populația sa) din lume.

Sursă alternativă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday