„Trebuie să acționăm foarte rapid acum pentru a preveni creșterea exponențială a cazurilor. Este mult mai greu să ții situația sub control dacă întârzii măsurile. Chiar și câteva zile de întârziere vor fi destul de periculoase acum”, avertizează Peter Openshaw, profesor la Imperial College și consilier științific al guvernului. 

 „Nu este vorba doar despre persoanele mai tinere, coronavirusul începe să apară la persoanele mai vulnerabile și asta va fi inevitabil urmat de internări în spitale și decese”, a mai spus Openshaw într-un interviu la Sky’s Sophy Ridge.

Un studiu efectuat de Imperial College London, la cererea guvernului, a arătat că numărul infecțiilor în Marea britanie se dublează de la o săptămână la alta. S-au înregistrat trei zile consecutiv cu peste trei mii de noi cazuri pe zi, cu 3.330 de noi infectări numai ieri. 

În Marea Britanie au intrat în vigoare noi restricții, care limitează întâlnirile la grupuri formate din cel mult șase persoane, însă normele de punere în aplicare au fost amânate. Amenzile pentru încălcarea regulilor încep de la 100 de lire sterline și pot ajunge până la 3.200 de lire sterline.

Sursa: The Times

Foto: Johan Mouchet/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday