Agenția Medicamentului (MHRA) și corpul independent de experți au stabilit că Molnupiravir, produs de compania americană Merck Sharp & Dohme (MSD), reduce riscul de spitalizare și de deces cu 50% în rândul persoanelor cu Covid cu forme ușoara sau medii, dar care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe. Pastilele vor fi vândute în Marea Britanie sub denumirea de Lagevrio, însă oficialii din domeniul sanitar atrag atenția că nu este un înlocuitor pentru vaccinuri.

Într-un comunicat de presă, guvernul britanic explică faptul că medicamentul blochează înmulțirea particulelor de coronavirus ajunse în organism, fapt care reduce severitatea simptomelor. Autoritățile de reglementare au observat că tratamentul este mai eficientă în primele zile ale infectării, astfel că recomandă administrarea în primele zile de la rezultatul pozitiv al testului Covid.

Ministrul britanic al Sănătății a salutat autorizarea, pe care o consideră “un moment istoric, care schimbă cursul pandemiei. Acum, persoanele vulnerabile sau imunodepresive vor putea lua aceste pastile chiar de acasă”. În completare, șeful MHRA a spus: ”Întrucât se ia pe cale orală, Lagevrio poate fi administrat și în alte medii decât cele spitalicești. Este o completare excelentă pentru <<armamentul>> nostru împotriva coronavirusului”.

Compania farmaceutică germană Merck a informat, la începutul lunii octombrie, că va cere aprobarea și în Statele Unite. La vremea respectivă, preciza că poate produce până la zece milioane de pastile până la finalul anului. Și Pfizer a anunțat că a început testele un medicament similar.

Sursa: Guvernul Marii Britanii.

Sursa foto: Valerio Rosati | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday