Autoritățile au convenit astăzi să reducă nivelul de alertă COVID la 3, de la nivelul 4 care însemna că transmisia este ridicată sau crește exponențial: “Datorită eforturilor cetățenilor în ceea ce privește distanțarea socială, dar și a impactului pe care începem să-l vedem grație programului de vaccinare, numărul cazurilor, decesele și presiunea COVID din spitale au scăzut în mod constant”, au transmis autoritățile sanitare britanice.

Principalele decizii:

  • Noile relaxări vor fi implementate din 17 mai. Două treimi din populație s-au vaccinat, 35 de milioane de persoane cu o doză, iar 18 milioane de persoane au primit inclusiv a doua doză.
  • Elevii nu vor mai trebui să poarte mască în școli, restaurantele vor putea să redeschidă activitățile la interior. La întâlnirile în aer liber vor putea participa grupuri de 30 de persoane.
  • La interior vor putea sta șase persoane la o masă sau persoanele din două gospodării concomitent la o masă.
  • Cinematografele, muzeele și zonele de joacă pentru copii din interior se vor putea redeschide.
  • Teatrele, sălile de concerte, centrele de conferințe și stadioanele sportive se pot redeschide, evenimentele mai mari din aceste zone putând fi reluate cu limite de capacitate.
  • Nuntile, recepțiile și alte evenimente pot avea loc în limita a 30 de persoane.
  • Interzicerea călătoriilor internaționale se va încheia, iar cetățenii vor fi liberi să călătorească în țările din zona verde.

„Trebuie să vă cer să continuați distanțarea socială, să rămânem vigilenți”, a declarat Boris Johnson.

Pe 7 mai autoritățile din Marea Britanie au prezentat lista actualizată a statelor încadrate în funcție de situația epidemiologică, iar România a rămas în categoria “galbenă”, pentru care se impune izolarea timp de 10 zile și teste Covid în ziua a doua și ziua a opta de la revenirea în țară.

Surse alternative: BBC, SkyNews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday