„Lockdown meltdown”, a fost descris de medicii esteticieni ca fiind fenomenul prin care pacienții își administrează singuri sau în medii improprii tratamente injectabile la nivelul feței, pentru a înlocui tratamentul pe care l-ar fi primit într-o clinică specializată, închisă pe perioada izolării. Specialiștii arată că tot mai multe persoane s-au plâns de faptul că „simt cum le cade fața”, după ce s-au injectat singure și și-au înțepat vasele de sânge de la nivelul feței, riscând să deterioreze definitiv țesutul pielii.

Fenomenul a fost cel mai des invocat în Marea Britanie, unde renumiți esteticieni au spus că au avut mulți clienți care s-au injectat singuri în timpul în care cabinetele de specialitate au fost închise, din cauza măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Ashton Collins, directorul unei astfel de clinici, declară pentru Financial Times că a primit 179 de cereri de „a reveni la serviciu” în timpul restricțiilor, 80 numai de la persoane care au fost victimele unor intervenții greșite, făcute de persoane necalificate sau în condiții improprii.

Alt fenomen identificat de către doctori în rândul persoanelor mai în vârstă: nemulțumirea față de aspectul în fața camerei, în timpul conferințelor online. Tijon Esho, medic estetician, denunță o „dismorfie provocată de Zoom, pentru că oamenii nu sunt obișnuiți să se vadă atât de mult în fața camerei. Ei de obicei postau poze, nu se filmau”.

În plus, din cauza izolării oamenii s-au îngrășat ceea ce a crescut apoi cererile de intervenții estetice de modelare mai complexe, inclusiv pentru scăderea abdomenului sau implanturile de silicon.

Sursa: Financial Times

Foto: Unsplash/Sam Moqadam

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday