Numărul total de cazuri confirmate cu varianta Omicron din Anglia a ajuns la 104, după ce Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a anunțat descoperirea altor 75 de infectări cu noua tulpină. Anterior, autoritățile au anunțat că doar jumătate din cele 22 de cazuri cunoscute până la 30 noiembrie au fost confirmate la persoane vaccinate cu schema completă.

Jenny Harries, directorul UKHSA, a declarat că o parte din cazurile detectate nu au legătură cu călătoriile, sugerând că Regatul Unit are “o oarecare rată de transmisie comunitară” și a sfătuit populația să respecte normele de protecție sanitară și să se vaccineze. Guvernul a îndemnat oamenii să facă test PCR în cazul în care sunt contacți sau au simptome de coronavirus.

Omicron a fost identificată în opt regiuni ale Angliei, inclusiv la Londra, în Scoția și Țara Galilor. În prezent, nu există cazuri confirmate cu Omicron în Irlanda de Nord.

Surse alternative: SkyNews, The Independent.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday