Fabricile, magazinele, precum și depozitele nu funcționează la capacitate maximă, din cauză că o bună parte dintre angajați au intrat într-o perioadă de izolare de zece zile, după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Stephen Phipson, directorul executiv al asociației Make UK, care reprezintă industriașii britanici, a declarat că ”nevoia aceasta de autoizolare, chiar dacă o persoană nu are simptome specifice Covid, reprezintă acum o problemă serioasă și afectează mult capacitățile de producție”.

Această problemă ar putea dispărea din data de 16 august, de la care premierul Boris Johnson precizat că persoanele vaccinate cu schemă completă nu vor mai intra în izolare dacă sunt contacți ai unor persoane infectate cu Covid. Totuși, Confederația Industriei Britanice (CBI) a cerut guvernului ca această măsură să intre mai rapid în vigoare, pentru ca ”această criză să nu se înrăutățească”.

Uzina Nissan din Sunderland (nord-est), cea mai mare din Marea Britanie, a anulat mai multe comenzi în ultimele săptămâni, din cauza deficitului de personal: ”Capacitățile de producție au fost ajustate în mai multe zone, din cauză că unii angajați au trebuit să intre în izolare”. Și mai multe spitale din orașele Leeds și Birmingham au amânat o serie operații, tot din cauza faptului că personalul medical se află în autoizolare.

Problema a fost adusă în atenția guvernului, iar cabinetul Johnson ia în considerare mai multe soluții, între care scurtarea perioadei la mai puțin de zece zile, în cazul celor cu teste negative, notează Financial Times.

Miercuri, autoritățile britanice au anunțat că au depistat 42.302 cazuri de coronavirus, în decurs de 24 de ore, cel mai mare bilanț din ultimele șase luni. La începutul lunii, când premierul a detaliat planul de ridicare a restricțiilor sanitare, ministrul Sănătății spunea că numărul de cazuri noi ar putea depăși o sută de mii pe zi în august, dacă britanicii nu rămân vigilenți și nu continuă să se vaccineze. 

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday