Raportul întocmit de Comitetul pentru Informații și Securitate (ISC) al Parlamentului Britanic arată că influența Rusiei în Regat era considerată „noua normalitate. Campaniile de dezinformare erau o constantă a perioadei alegerilor, dar nicio instituție nu a luat măsuri pentru a stopa fenomenul”, arată Comitetul, citat de BBC News.

Stewart Hosie, membru al Comitetului, a acuzat Guvernul că „nu a vrut să știe despre ingerințele Rusiei în cadrul referendumului pentru Brexit din 2016. Nu a existat nicio anchetă despre așa ceva.” ISC anunță, însă, că nu va publica „informațiile cele mai sensibile”, de teamă că Rusia le va folosi pentru noi atacuri.

În cuprinsul documentului, guvernele britanice sunt acuzate că au primit oligarhii ruși „cu brațele deschise”, și că au încercat să împiedice publicarea raportului până la alegerile din decembrie. Reprezentanții Comitetului fac apel pentru „acțiuni imediate” pentru a contracara „acest foarte abil adversar”.

Kremlinul respinge acuzațiile și transmite că nu a încercat niciodată să se implice în alegerile din alte state, potrivit Reuters.

Surse: Reuters, BBC News, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday