Universitatea din Manchester și Centrul de Cercetări Biomedicale din același oraș au compilat date din 24 de studii care au identificat o asociere între coronavirus și probleme auditive și ale sistemului vestibular (include părți ale urechii interne și ale creierului care procesează informațiile implicate în controlul echilibrului și al mișcărilor ochilor). 

Astfel, oamenii de știință estimează că 7,6% dintre persoanele care au fost infectate cu coronavirus suferă de pierderea auzului, în timp ce 14,8% suferă de tinitus (țiuit în urechi). De asemenea, au descoperit că 7,2% dintre persoanele care au avut Covid suferă de vertij (amețeală).

“Dacă este corect că între 7% și 15% dintre persoanele infectate cu cornavirus prezintă aceste simptome, este ceva ce ar trebui să luăm foarte în serios”, a declarat pentru Sky News profesorul Kevin Munro, directorul Centrului pentru Audiologie din Manchester.

Cercetătorii au folosit în realizarea studiului chestionare și dosare medicale, urmând să efectueze alte studii mai detaliate care să implice și teste auditive mai fiabile din punct de vedere științific, pentru a estima cu exactitate numărul și severitatea tulburărilor de auz legate de Covid în Marea Britanie.

Și alte boli infecțioase, precum rujeola, oreionul sau meningita afectează celulele senzoriale din urechea internă. Cercetătorii nu au stabilit încă de ce coronavirusul poate provoca aceste probleme. “Există unii oameni care spun că simptomele sunt în desfășurare. Există alții care spun că au avut unele probleme dar le-au trecut, așa că există încă o mulțime de necunoscute,” a spus prof. Munro.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday