Potrivit unui raport publicat de City of London Corporation, cel puțin 1.500 de unități rezidențiale noi vor fi înființate în City’s Square Mile până în 2030, dat fiind că pandemia a obligat companiile să-și trimită angajații să lucreze de acasă, iar birourile au rămas goale.

De asemenea, oficialii plănuiesc să ofere spațiile de birouri la prețuri mai mici Start-up-urilor și firmelor mici care vor să se dezvolte. Totodată, planul de redresare post-pandemie prevede și îmbunătățirea conectivității 5G, precum și organizarea de diverse evenimente nocturne mari sau în weekend-uri fără trafic în timpul verii.

Primarul City of London (diferit de primarul Londrei), William Russell, a declarat că planurile vor ajuta orașul ”să facă față provocării de adaptare la noul normal care va apărea după pandemie”.

Catherine McGuinness, liderul politic al orașului, a spus că a discutat cu reprezentanți ai firmelor de toate dimensiunile pentru a înțelege cum intenționează să-și desfășoare activitatea după pandemie, care a lăsat, de mai multe luni, o mare parte din districtul financiar asemănător unui oraș fantomă. “Firmele ne-au spus că rămân angajate să păstreze un punct central din Londra, dar modul în care acestea vor funcționa se va schimba inevitabil pentru a reflecta tendințele post-pandemice, cum ar fi programul de lucru hibrid și flexibil”, a spus ea.

Surse alternative: Sky News, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday