Autoritățile au declarat ”incident major” la Londra, după ce numărul incendiilor din capitala Regatului Unit a înregistrat ”o creștere uriașă”, în cea mai călduroasă zi din UK.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că Brigada de Pompieri din Londra (LFB) este ”sub o presiune imensă” și a adăugat că situația este ”critică”.

Incendii au izbucnit în mai multe localități de la periferia capitalei. Zeci de mașini de pompieri și sute de pompieri au fost implicați în stingerea a cel puțin 10 focare. Într-un sat de la periferia estului Londrei, mai multe case au fost grav avariate din cauza focului. 15 mașini de pompieri și aproximativ 100 de pompieri intervin la Wennington pentru a stinge incendiile care au cuprins mai multe clădiri și pășunile adiacente. Cel puțin o casă a fost complet distrusă.

Marea Britanie se confruntă cu un val de caniculă fără precedent. Anglia a înregistrat pentru prima dată o temperatură de peste 40 de grade Celsius, așa cum prognozau meteorologii când au emis prima avertizare Cod Roșu. La orele prânzului, termometrele au arătat 40,2 grade la Aeroportul Heathrow din Londra.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday