Catherine Mayer care în 2015 a scris biografia prințului Charles, “The Heart of a King”, în jurul căreia s-au creat de asemenea dispute, spune că lansarea cărții scrise de Harry ar putea determina o criză de legitimitate a Familiei Regale, într-un moment în care țara trece deja printr-o serie de probleme.

Aceasta consideră că acuzațiile de rasism, misoginismul, agresiune și diferențele de statut despre care Harry vorbește în cartea sa sunt foarte grave, iar abordarea Familiei Regale în ceea ce le privește este importantă pentru a nu cauza o scădere drastică a încrederii în rândul cetățenilor.

De asemenea, atrage atenția asupra rolului pe care presa britanică îl are în acest caz. Doamna Mayer spune că jurnaliștii ar trebui să înțeleagă că nu este vorba doar despre povestea vieții unei persoane cunoscute ci de acuzații grave aduse unei instituții puternice pe care cetățenii o consideră o oglindă a propriilor comportamente. Având în vedere aceste lucruri, Catherine Mayer crede că impactul pe care cartea îl va avea asupra britanicilor va fi foarte mare indiferent dacă aceștia vor cere sau nu schimbări la nivelul ordini din stat.

Catherine Mayer a explicat că toate acestea se întâmplă la scurt timp după ce Harry și Meghan au acordat mai multe interviuri în care au vorbit despre ceea ce se întâmpla în Familia Regală dar și de la lansarea serialul de pe Netflix care au creat controverse. Până acum Casa Regală britanică a preferat să prezinte o imagine publică ideală și să nu vorbească despre problemele de la nivel personal. 

În acest context, spune că deși perspectivele de împăcare dintre Harry și familie par îndepărtate o astfel de acțiune ar putea reduce frecvența cu care întrebările despre prima căsătorie a prințului Charles și relația sa cu Camilla apar, dar și posibilitatea de erodare a încrederii cetățenilor. Doamna Mayer mai spune că “Spare” câștigă un mare plus de încredere din mărturia lui Harry despre modul în care s-a simțit atunci când mama lui, prințesa Diana, a murit.

Cartea a apărut deja în Spania și urmează ca săptămâna următoare să fie lansată și în alte țări.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday