Purtătorul de cuvânt a confirmat luni că rezultatul testului Covid al prim-ministrului a fost negativ.  Deși a fost vaccinat anti-Covid cu schemă completă, Boris Johnson a decis să se autoizoleze, timp de zece zile, până pe 26 iulie, după ce Ministrul Sănătății, Sajid Javid, cu care a intrat în contact, a fost confirmat pozitiv cu Covid. Ministrul britanic al Finanțelor, Rishi Sunak, a decis și el să se autoizoleze, din același motiv. 

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a confirmat că Boris Johnson se afla deja în reședința sa când a fost contactat de Departamentul de testare Covid al Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS). 

Premierul Johnson a urmat corespunzător procedura, a fost contactat de Departamentul de testare al NHS și a intrat în izolare”, a explicat purtătorul de cuvânt, după ce a menționat că Boris Johnson s-a întâlnit vineri dimineața cu Ministrul Javid.

Ministrul Sănătății a fost testat pozitiv cu Covid, sâmbătă, și a intrat, conform procedurii, în carantină. Ministrul a fost vaccinat cu ambele doze de ser anti-Covid și are simptome foarte ușoare. 

Surse alternative: Reuters, Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday