Lloyds, Barclays și Coutts au trimis deja scrisori expaților prin care i-au anunțat că nu vor mai putea fi clienții lor după 31 decembrie 2020, când Marea Britanie nu va mai fi obligată să respecte regulile bancare comunitare ca urmare a Brexit. Și alte bănci, precum NatWest, se gândesc să facă acest lucru. 

Băncile britanice spun că după încetarea perioadei de tranziție, la sfârșitul acestui an nu vor mai avea bază legală să deservească clienții care locuiesc în afara Marii Britanii. Pentru a putea păstra clienții care nu pot furniza o adresă de reședintă din UK, ar trebuie să solicite licențe bancare din fiecare stat membru, dar această acțiune ar presupune costuri pentru care bancherii consideră că nu merită efortul. 

Lloyds a trimis deja scrisori către 13.000 de clienți, inclusiv celor care au reședința în Olanda, Slovacia, Germania, Irlanda, Italia și Portugalia, pentru a-i anunța de închiderea conturilor din UK. Și Barclays a confirmat că și-a înștiințat clienții care locuiesc în afara UK, dar nu a spus câte notificări a trimis. 

O purtătoare de cuvânt Barclays a declarat pentru The Times: „Produsele noastre, Barclays UK, sunt concepute pentru clienții din Marea Britanie. Continuăm să examinăm serviciile pe care le oferim clienților din Spațiul Economic European, iar clienții afectați vor fi contactați direct. Termenii pentru închiderea contului vor depinde de tipul de produs pe care îl deține un client, dar vom da întotdeauna o notificare clienților.”

Sursa: The Times

Foto: Unsplash/Stephen Phillips

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday