În cea mai recentă actualizare a informațiilor privind situația din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării anunță că forțele navale ruse continuă să blocheze coasta ucraineană la Marea Neagră și la Marea Azov, împiedicând aprovizionarea pe mare.

Rusia are în continuare capacitatea de a încerca o debarcare, dar riscul unei astfel de operațiuni este tot mai mare, pentru că forțele ucrainene au avut suficient timp la dispoziție pentru a se pregăti pentru o astfel de situație“, potrivit informării din 3 aprilie.

Minele din Marea Neagră reprezintă un risc serios pentru activitatea maritimă. Deși originea minelor rămâne neclară și disputată, prezența acestora este rezultatul aproape sigur al activității navale rusești în zonă și demonstrează modul în care invadarea Ucrainei afectează interesele neutre și civile“, mai precizează Ministerul Britanic al Apărării pe Twitter.

La sfârșitul lunii martie, Rusia a avertizat că în largul coastei Odesei plutesc mine ale armatei ucrainene, care s-au desprins după o furtună. Ucraina a respins acuzațiile, susținând că Rusia a permis în mod deliberat ca minele să se desprindă și să plutească în Marea Neagră, pentru a prejudicia reputația internațională a Ucrainei.

Începând cu weekendul trecut, marina turcă a detectat și dezamorsat mai multe mine navale sau maritime aflate în derivă. În urmă cu o săptămână, armata română a distrus o mină aflată în derivă la 70 km de Capu Midia.

Foto: Lga | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday