Evenimentul va fi organizat de Festival Republic și va avea loc în Sefton Park din Liverpool, pe 2 mai. Experimentul are ca scop încercarea de a reintroduce, în siguranță, evenimentele live în aer liber care ar trebui să aibă loc în această vară, a anunțat duminică Guvernul. 

Participanții vor fi obligați să efectueze un test rapid anti-Covid la un centru local de testare, înainte de a intra la eveniment. Aceste centre de testare ar putea ajuta la relansarea evenimentelor cu un număr mare de persoane, spune CNN. 

Evenimentul face parte dintr-un program de cercetare care are ca scop stabilirea modului în care pot fi organizate în siguranță competiții sportive cu public, festivaluri, spectacole de teatru și nunți cu multe persoane.

Potrivit comunicatului Guvernului, primul experiment din acest program a început sâmbătă cu Campionatul Mondial de Snooker, care se desfășoară până pe 3 mai într-un spațiu închis, la care pot asista până la o mie de spectatori pe zi.. 

Prin aceste măsuri vom testa abordarea noastră, pentru a ne asigura că marile evenimentele viitoare pot avea loc în condiții de siguranță. Testând o serie de măsuri pentru reducerea transmiterii virusului, suntem capabili să adunăm dovezi vitale care să ne ajute la actualizarea planurilor pentru viitoarele evenimente“, a declara Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

Sursă alternativă: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday