Experimentul a fost realizat la peste 90 de stații de tratare a apelor uzate din Marea Britanie. Analiza apelor reziduale pentru identificarea urmelor de coronavirus îi ajută pe oficiali să observe focarele în zonele în care au fost testați relativ puțini oameni. Practic, se detectează fragmente de material genetic din virus.

Totodată, asemenea analize s-au făcut și la universitățile Bangor și la cea din Newcastle fiind detectate focare înainte ca studenții să fie depistați pozitiv prin testele convenționale.

Aproape trei sferturi din populația Țării Galilor este monitorizată prin testarea eșantioanelor din 24 de stații de epurare. În Anglia, testele de canalizare doar un sfert din populație, dar Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a declarat că intenționează să extindă programul. Inițiativa se extinde și la alte 28 de locații din Scoția.

Profesorul Davey Jones de la Universitatea Bangor, care conduce testarea apelor uzate în Țara Galilor și în unele părți din nord-vestul Angliei, a declarat pentru Sky News: „Într-o lume perfectă, nu ar fi nevoie să facem testarea apelor uzate dacă s-ar face testare corectă pe eșantioane diverse de oameni. Problema pe care o avem este că toate testele pe care le facem sunt pentru persoanele simptomatice. Nu există cu adevărat de testare pentru persoanele asimptomatice”. 

Sursă: Sky News 

Foto: Unsplash/Kevin Maillefer

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday